ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

Η εξεταστέα ύλη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας είναι προσαρμοσμένη στη διδακτέα ύλη κάθε τάξης του Λυκείου έτσι ώστε οι διαγωνιζόμενοι μαθητές να μην απομακρύνονται από τον σχολικό προγραμματισμό των διδακτικών δραστηριοτήτων τους.

Στις φάσεις Α και Β οι μαθητές εξετάζονται στα θεωρητικά, καλούνται δηλαδή να απαντήσουν σε ερωτήματα κλειστού ή ανοικτού τύπου. Την εξεταστέα ύλη μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Εξεταστέα ύλη Α φάσης
Εξεταστέα ύλη Β φάσης

 

Στη Γ φάση οι μαθητές εξετάζονται πρακτικά σε εργαστηριακό χώρο, καλούνται δηλαδή να εφαρμόσουν εργαστηριακές τεχνικές που προτείνει η εξεταστική επιτροπή, να πραγματοποιήσουν μετρήσεις και να διατυπώσουν συμπεράσματα. Στη φάση αυτή δεν υπάρχει εξεταστέα ύλη γιατί οι εργαστηριακές τεχνικές προσαρμόζονται κάθε χρόνο στις ανάγκες της εκάστοτε Ολυμπιάδας. Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα της εξάσκησης πριν την έναρξη της διαδικασίας.

 

SimaPDB01web

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

SimaPEVweb

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

ΕΝΩΣΗ

ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή στο τηλέφωνο 2105224632 κάθε απόγευμα 6-8 εκτός Παρασκευής