Η Ελληνική Εθνική Αποστολή επέστρεψε από το Szeged της Ουγγαρίας την Κυριακή έχοντας μαζί της 1 ασημένιο μετάλλιο (Χριστοδούλου Γ.), 2 χάλκινα (Στούρας Ι. & Κωνσταντινίδου Ν.) και 1 εύφημο μνεία (Θέου Δ.). Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

Η τελετή λήξης της IBO 2019 ανέβασε την Ελληνική Εθνική Αποστολή ακόμα πιο ψηλά!!! Για πρώτη φορά 1 Αργυρό Μετάλλιο στο Γιώργο Χριστοδούλου, 2 χάλκινα μετάλλια στο Γιάννη Στούρα και τη Νεφέλη Κωνσταντινίδου και μία Εύφημη Μνεία στην Δανάη Θέου! Συγχαρητήρια στα παιδιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο συνοδούς την Ελένη Γιαννούτσου και τον Λεωνίδα Άνθη!
Η Ελληνική Εθνική Αποστολή αποδεικνύει για ακόμα μια χρονιά πως η αγάπη για την Βιολογία και την Επιστήμη σε συνδυασμό με το πνεύμα των Ελλήνων/ιδων μαθητών/τριων μπορεί να φέρει μοναδικά αποτελέσματα!

Οι Έλληνες Guides της IBO 2019

Στην IBO 2019 για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν Έλληνες/ίδες φοιτητές/τριες ως προσωπικό-εθελοντές σε Διεθνή Ολυμπιάδα. Η Ελληνική παρουσία θα είναι μοναδική στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας με την Βικτώρια, την Αλκμήνη, τον Κωνσταντίνο, την Ευγενία, την Βικτώρια, την Αναστασία, την Έλενα και την Ιωάννα!

Αναχώρησε την Κυριακή 14/07/2019 στις 8:00 πμ, η φετινή Ελληνική Εθνική Αποστολή για την 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας στη πόλη Szeged της Ουγγαρίας. Η επιτυχία τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2019 τους έδωσε το εισιτήριο για μια μοναδική εμπειρία, όπως αυτή που θα ζήσουν επί μία εβδομάδα μαζί με μαθητές/τριες  από 78 χώρες. Η Νεφέλη Κωνσταντινίδου (ΓΕΛ Εκπ. Μαντουλίδη), ο Γιάννης Στούρας ( 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης), η Δανάη Θέου (2ο Π. ΓΕΛ Αθηνών) και ο Γιώργος Χριστοδούλου (1ο ΓΕΛ Κιάτου) παρακολούθησαν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα θεωρητικής και εργαστηριακής επιμόρφωσης διάρκειας 2 εβδομάδων στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ και στο Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α. (εργαστήριο Δ. Σανούδου-Κρανιά). Οι μαθητές/τριες είχαν διαρκώς στο πλευρό τους τους δύο συνοδούς Ελένη Γιαννούτσου (Μέλος ΕΔΙΠ, Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ) και Λεωνίδα Άνθη (Βιολόγος, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας), όπως και την καθοδήγηση και ενθάρρυνση όλων των μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ερευνητών , μαζί με τους οποίους εξερεύνησαν όλους τους τομείς της Βιολογίας. Μεγάλοι αρωγοί στη προσπάθειά τους οι χορηγοί τους, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση και το Μουσείο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθ. Καθηγητής Ε. Βαλάκος) και φυσικά οι οικογένειές τους! Η φετινή είναι η 14η Ελληνική Εθνική Αποστολή και αριθμεί ήδη  13 χάλκινα μετάλλια  και 7 εύφημες μνείες. Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Π.Ε.Β., η Οργανωτική Επιτροπή του Π.Δ.Β., ο Εθνικός Συντονιστής της Ι.Β.Ο. στην Ελλάδα και όλοι/ες όσοι/ες βρίσκονται στο πλευρό τους εύχονται στην Ελληνική Εθνική Αποστολή καλό ξεκίνημα, να ζήσουν κάθε στιγμή αυτής της παγκόσμιας γιορτής της Βιολογίας και καλή επιτυχία!

Δελτίο Τύπου - Αναχώρηση Εθνικής Ομάδας ΙΒΟ 2019