Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 82 Εξεταστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα η Α’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2022. Η Οργανωτική Επιτροπή, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω βαθμολόγησης, θα απαντήσει προσωπικά και το συντομότερο δυνατόν σε όσα ερωτήματα ή ζητήματα της έχουν τεθεί. Ακολουθεί το δελτίο τύπου για την Α’ φάση του διαγωνισμού

Δελτίο Τύπου Α’ Φάση ΠΔΒ 2022

Η λίστα των Εξεταστικών Κέντρων ανανεώθηκε με το 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς για τους εξεταζόμενους της ΔΔΕ Βοιωτίας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ:

  • Δυνατότητα προσέλευσης και συμμετοχής στον ΠΔΒ 2022 έχουν ΜΟΝΟ όσοι/ες μαθητές/τριες έχουν δηλωθεί από τη σχολική τους μονάδα στην οικεία ΔΔΕ, σύμφωνα με τους ομαδικούς καταλόγους, οι οποίοι έχουν ήδη σταλεί στην Οργανωτική Επιτροπή. Η προθεσμία δήλωσης έχει λήξει από τη 1η Μαρτίου 2022. Τα Εξεταστικά Κέντρα έχουν ορισθεί με στόχο την τήρηση των πρωτοκόλλων για την αποφυγή μετάδοσης του SARS-CoV2.
  • Δεν επιτρέπεται μαθητής/τρια να διαγωνιστεί σε άλλο εξεταστικό κέντρο πέραν αυτού που έχει ήδη δηλωθεί.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες που κοινοποιούνται από την Οργανωτική Επιτροπή στα Εξεταστικά Κέντρα η προσέλευση στα Εξεταστικά Κέντρα , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων γίνεται σύμφωνα με το ΦΕΚ 1099- 11/03/2022. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ επίδειξη απλού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης τελευταίου τριμήνου ή έγχαρτης βεβαίωσης self test (24ωρου) ή άλλου διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) 48ωρου υπογεγραμμένη από ενήλικο (κηδεμόνα ή γονέα). Χωρίς τα ανωτέρω δεν μπορεί να εισέλθει στο Εξεταστικό Κέντρο και να συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2022 αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της Βιολογίας στο ελληνικό σχολείο. Σας περιμένουμε να το ζήσετε με βασικό άξονα την ασφάλεια όλων!

Η Οργανωτική Επιτροπή 
του ΠΔΒ 2022

Οι ετοιμασίες για τον ΠΔΒ 2022 συνεχίζονται. Για μία ακόμη χρονιά, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν αγκαλιάσει το διαγωνισμό δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για αυτόν.

Οι μαθητές πρέπει να ενημερώνονται από το σχολείο τους για το Εξεταστικό Κέντρο που θα διαγωνιστούν καθώς και για όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται. Για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε να δείτε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα εδώ.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τον ΠΔΒ 2022 εδώ.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο.

Η Ο.Ε.