Η δράση “Γίνε Βιολόγος για μία μέρα” επιστρέφει …..

Αγαπητές/οί μαθήτριες/τες,

Επειδή πολλοί από εσάς δεν προλάβατε να δείτε τα quiz στις 10/4, ενώ άλλοι θέλουν να ελέγξουν ξανά τις απαντήσεις τους, τα quiz της δράσης μας είναι πάλι μαζί σας. Αυτή τη φορά έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ελέγχου ή επανάληψης της ερώτησης για την καλύτερη ανατροφοδότησής σας.

Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμα

Πατώντας εδώ μπορείτε να οδηγηθείτε στους συνδέσμους για τα quiz και τα βίντεο.

Καλή διασκέδαση

Η δράση «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα…» ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ιστοσελίδα μας δέχθηκε περισσότερες από 1900 επισκέψεις, ενώ το κανάλι youtube της Π.Ε.Β. όπου είναι αναρτημένα τα πειράματα-δραστηριότητες (δείτε ΕΔΩ )  μέχρι το τέλος της δράσης περισσότερες από 1450 επισκέψεις

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι/ες – παρόλη την γενικότερη αναστάτωση των τελευταίων ημερών με το άνοιγμα των Λυκείων – συμμετείχαν στη δράση και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της βιολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 


Η Οργανωτική Επιτροπή
του Π.Δ.Β. 2021

Γίνε Βιολόγος για μία μέρα .... - Ανακοίνωση για ολοκλήρωση της δράσης
-403Ημέρες -1Ώρες -9Λεπτά -47Δευτερόλεπτα

Η δράση “Γίνε Βιολόγος για μία μέρα” πάει τηλεόραση……

Η σημερινή παρουσία της Προέδρου της Ο.Ε. κας Πλατανιστιώτη Σοφίας στην εκπομπή “Ο3 όμικρον τρία” της ΕΤ3. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Σας περιμένουμε στη δράση «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα»  το Σάββατο 10 Απριλίου 2021.

Το Facebook event ΕΔΩ

"Γίνε Βιολόγος για μία μέρα" - Οδηγίες

-403Ημέρες -1Ώρες -9Λεπτά -47Δευτερόλεπτα

Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες,

Η ώρα πλησιάζει. Όπως είχαμε ανακοινώσει, μπορείτε να βρείτε τις τελικές οδηγίες στο αρχείο που ακολουθεί. Το Σάββατο από τις 09:00 π.μ. θα είναι διαθέσιμοι από την ιστοσελίδα μας όλοι οι απαραίτητοι σύνδεσμοι. Οι σύνδεσμοι θα μείνουν ενεργοί μέχρι τις 09:00 μ.μ. της ίδιας μέρας.

Σας καλούμε λοιπόν να πάρετε μέρος στη δράση «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα»  το Σάββατο 10 Απριλίου 2021.

Το Facebook event ΕΔΩ

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΠΔΒ 2021

"Γίνε Βιολόγος για μία μέρα" - Οδηγίες

«Γίνε Βιολόγος για μια μέρα» is loading…

Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες,

Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, προγραμματίζουμε την εναλλακτική  δραστηριότητα «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα»  στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (ΠΔΒ), ο οποίος φέτος, δυστυχώς,  δεν  θα πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας. Το «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα»  περιλαμβάνει  ένα ελεύθερο διαδικτυακό κουίζ για κάθε τάξη του Λυκείου, καθώς και προβολή απλών πειραμάτων επίδειξης και κατασκευών  που μπορεί ο/η καθένας/μια να πραγματοποιήσει με καθημερινά υλικά στο σπίτι του (DIY).

Η δράση αυτή ορίστηκε για το Σάββατο 10 Απριλίου 2021.

Τα κουίζ θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα e-me  που συνεργάζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Για να συμμετάσχετε πρέπει να είσαστε μέλη του ΠΣΔ και να έχετε εισέλθει έστω μία φορά στην πλατφόρμα e-me (εγγραφή). Μέλη του ΠΣΔ είναι όλοι/ες οι μαθητές/τριες των δημοσίων σχολείων, ενώ όσοι μαθητές/τριες ιδιωτικών σχολείων δεν είναι, μπορούν να εγγραφούν χωρίς πρόβλημα.

Οι αναλυτικές οδηγίες για την είσοδό σας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ  www.pdbio.pev.gr τις επόμενες ημέρες, ενώ τα κουίζ θα ανέβουν στις 10/4/2021 την ώρα που θα αναγγείλουμε.

Επισημαίνουμε ότι τα κουίζ δεν είναι διαγωνιστικά, δεν καταχωρείται βαθμολογία, ούτε υπάρχει κατάταξη και  διακρίσεις. Μπορεί ο καθένας να τα συμπληρώσει με άνεση, χωρίς το άγχος των εξετάσεων και να μάθει από αυτά.

Σας καλούμε λοιπόν να πάρετε μέρος στη δράση «Γίνε Βιολόγος για μια μέρα»  το Σάββατο 10 Απριλίου 2021.

Το Facebook event ΕΔΩ

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΠΔΒ 2021

"Γίνε Βιολόγος για μία μέρα"

hand painted png from pngtree.com