Ο ΠΔΒ 2022 ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση της 3ης φάσης στα εργαστήρια του Τμήματος Βιολογίας, ΕΚΠΑ. Η Ο.Ε. θα ήθελε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Τμήματος Βιολογίας για την πολύτιμη βοήθειά τους για ακόμη μία χρονιά και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της 3ης φάσης καθώς και την τελική κατάταξη των μαθητών που συμμετείχαν στη 2η και 3η φάση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και κάθε επιτυχία στα όνειρά τους.

Αποτελέσματα 3ης Φάσης ΠΔΒ 2022

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον 19ο ΠΔΒ για την επόμενη χρονιά.

Η Ο.Ε. του ΠΔΒ 2022

Η διόρθωση των γραπτών δοκιμίων της Β’ και Γ’ Λυκείου έχει ολοκληρωθεί. Ανακοινώνονται σήμερα τα ονόματα των μαθητών/τριών της Γ΄ και Β΄Λυκείου που αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στη 2η φάση.

Μαθητές Β’ Λυκείου με δικαίωμα συμμετοχής 2η φάση ΠΔΒ 2022

Οι μαθητές/τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη 2η φάση καλούνται να επιβεβαιώσουν θετικά ή αρνητικά την συμμετοχή τους σε αυτήν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση pdbpev@gmail.com . Τα αποτελέσματα της 2ης φάσης θα ανακοινωθούν αργότερα την ίδια ημέρα του διαγωνισμού (Μ. Δευτέρα) και οι 12 πρώτοι μαθητές/τριες θα λάβουν μέρος την επόμενη μέρα (Μ. Τρίτη) στην 3η φάση του διαγωνισμού, όπως έχει ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές της Β΄Λυκείου έχουν το δικαίωμα:

  • να συμμετάσχουν φέτος στη 2η φάση του ΠΔΒ 2022 και του χρόνου να διεκδικήσουν εκ νέου τη συμμετοχή τους συμμετέχοντας στην 1η φάση του ΠΔΒ 2023 ή
  • να συμμετάσχουν απευθείας στη 2η φάση του ΠΔΒ 2023 χωρίς συμμετοχή στην 1η φάση του χρόνου

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Οι βαθμολογίες των υπολοίπων μαθητών/τριών θα είναι διαθέσιμες όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή τους. Η βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων της Α’ Λυκείου είναι σε εξέλιξη.

Η Ο.Ε. του ΠΔΒ 2022

Αγαπητοί/ες  μαθητές και μαθήτριες

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΠΔΒ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την παραλαβή των γραπτών λόγω μη λειτουργίας των συστημάτων των ΕΛΤΑ για μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει σημαντικά η όλη διαδικασία παραλαβής των γραπτών και κατ’ επέκταση της βαθμολόγησής τους. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν το συντομότερο δυνατό. Εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα για όσους/ες προκρίνονται στη 2η φάση θα ανακοινωθούν 11-12/4/22 ενώ οι βαθμολογίες όλων των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν αμέσως μετά το Πάσχα.


2η & 3η φάση ΠΔΒ 2022

Οι επόμενες φάσεις του διαγωνισμού θα διεξαχθούν ως εξής:

2η φάση (γραπτός διαγωνισμός)Μ. Δευτέρα 18/4/2022
3η φάση (εργαστηριακή εξέταση)Μ. Τρίτη 19/4/2022

Και οι δύο φάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Βιολογίας) σε ώρα που θα ανακοινωθεί.


Ύλη 2ης φάσης

Η ύλη της 2ης φάσης περιλαμβάνει όλη την ύλη της 1ης φάσης της Γ’ Λυκείου και επιπλέον τα παρακάτω κεφάλαια από το βιβλίο των Campbell-Reece.

Η επιπλέον ύλη έχει περιοριστεί σημαντικά λόγω του μειωμένου χρόνου προετοιμασίας των μαθητών/τριών.

Campbell & Reece – Κεφ. 35

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 82 Εξεταστικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα η Α’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2022. Η Οργανωτική Επιτροπή, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω βαθμολόγησης, θα απαντήσει προσωπικά και το συντομότερο δυνατόν σε όσα ερωτήματα ή ζητήματα της έχουν τεθεί. Ακολουθεί το δελτίο τύπου για την Α’ φάση του διαγωνισμού

Δελτίο Τύπου Α’ Φάση ΠΔΒ 2022

Η λίστα των Εξεταστικών Κέντρων ανανεώθηκε με το 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς για τους εξεταζόμενους της ΔΔΕ Βοιωτίας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ:

  • Δυνατότητα προσέλευσης και συμμετοχής στον ΠΔΒ 2022 έχουν ΜΟΝΟ όσοι/ες μαθητές/τριες έχουν δηλωθεί από τη σχολική τους μονάδα στην οικεία ΔΔΕ, σύμφωνα με τους ομαδικούς καταλόγους, οι οποίοι έχουν ήδη σταλεί στην Οργανωτική Επιτροπή. Η προθεσμία δήλωσης έχει λήξει από τη 1η Μαρτίου 2022. Τα Εξεταστικά Κέντρα έχουν ορισθεί με στόχο την τήρηση των πρωτοκόλλων για την αποφυγή μετάδοσης του SARS-CoV2.
  • Δεν επιτρέπεται μαθητής/τρια να διαγωνιστεί σε άλλο εξεταστικό κέντρο πέραν αυτού που έχει ήδη δηλωθεί.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες που κοινοποιούνται από την Οργανωτική Επιτροπή στα Εξεταστικά Κέντρα η προσέλευση στα Εξεταστικά Κέντρα , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων γίνεται σύμφωνα με το ΦΕΚ 1099- 11/03/2022. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ επίδειξη απλού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης τελευταίου τριμήνου ή έγχαρτης βεβαίωσης self test (24ωρου) ή άλλου διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) 48ωρου υπογεγραμμένη από ενήλικο (κηδεμόνα ή γονέα). Χωρίς τα ανωτέρω δεν μπορεί να εισέλθει στο Εξεταστικό Κέντρο και να συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2022 αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της Βιολογίας στο ελληνικό σχολείο. Σας περιμένουμε να το ζήσετε με βασικό άξονα την ασφάλεια όλων!

Η Οργανωτική Επιτροπή 
του ΠΔΒ 2022