Η 2η φάση του ΠΔΒ 2022 πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους συνοδούς τους που συμμετείχαν.

Ανακοινώνονται οι μαθητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην 3η φάση του Διαγωνισμού. Η ανάρτηση των ονομάτων είναι αλφαβητική και δεν προσδιορίζει κάποια κατάταξη βάση βαθμολογίας.

Δικαίωμα Συμμετοχής 3η φάση ΠΔΒ 2022

Η 3η φάση θα πραγματοποιηθεί αύριο Μ. Τρίτη 19/04/2022 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Βιολογίας, ΕΚΠΑ.

Ώρα προσέλευσης: 08:30 π.μ. Οι δοκιμασίες της 3ης φάσης αναμένονται να ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα.

Η Ο.Ε. του ΠΔΒ 2022

Έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού οδηγίες για τη 2η φάση του Διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις πληροφορίες εδώ.

Ευχόμαστε σε όλους τους διαγωνιζόμενους Καλά Αποτελέσματα.

Η Ο.Ε. του ΠΔΒ 2022

Η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2020 αποφάσισε να μην συμμετάσχει Ελληνική Εθνική Αποστολή στο “IBO Challenge”, το οποίο θα διοργανωθεί στη θέση της ακυρωθείσας Διεθνούς Ολυμπιάδας Βιολογίας 2020. Δεδομένου ότι οι Β και Γ φάσεις του ΠΔΒ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη συγκρότηση Εθνικής Αποστολής για την Ολυμπιάδα, οι αντίστοιχες φάσεις του ΠΔΒ ακυρώνονται.

Οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου που βραβεύθηκαν στην Ά φάση του ΠΔΒ 2020 διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής στη Β’ φάση του ΠΔΒ 2021.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΟΕ του ΠΔΒ 2020.

Ακύρωση συμμετοχής στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας
Ανακοινώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή η εξεταστέα ύλη της Β’ φάσης του 16ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας, η οποία περιλαμβάνει:
 
  1. Ενότητες από τα σχολικά εγχειρίδια της Βιολογίας Γ΄ Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας και της Βιολογίας Β & Γ΄Λυκείου (Τεύχος Α), τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε στο μενού “Πανελλήνιος Διαγωνισμός” -> “Εξεταστέα ύλη” -> “Β’ φάση”
  2. Ενότητες από το σύγγραμμα “Biology: Campbell & Reece” (9η έκδοση), το οποίο είναι το βασικό σύγγραμμα της Διεθνούς Ολυμπιάδας Βιολογίας. Οι εν λόγω ενότητες διανέμονται με την ευγενική παραχώρηση των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, από τις οποίες εκδίδεται η ελληνική έκδοση, και τις οποίες ευχαριστούμε. Αναλυτικά η εξεταστέα ύλη του συγγράμματος βρίσκεται εδώ. Οι εν λόγω ενότητες διατίθενται δωρεάν στο μενού της ύλης της Β φάσης.
 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στην Β’ φάση του Π.Δ.Β. 2020.